ΑΡΧΙΚΗ

ΘΕΡΜΑΝΣΗ

 ΠΙΣΙΝΕΣ

  ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΙΤΙΑ

  ΥΓΡΑΕΡΙΟ

 ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ

  ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΞΥΛΙΝΟ ΣΠΙΤΙ


Το μέλλον στην δόμηση οδηγεί σε κατασκευές φιλικές στο περιβάλλον και τους ανθρώπους για του οποίους κατασκευάζονται. Οι λόγοι που μας οδηγούν σε επιλογές ξύλινης κατοικίες είναι πολλοί. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους κυριότερους από αυτούς

1. Κατασκευή οικολογική με φυσικό ξύλο χωρίς τη χρήση ουσιών βλαβερών για την ανθρώπινη υγεία.

2. Ενεργειακή κατασκευή, με άμεσο αποτέλεσμα στην οικονομία καυσίμων και άριστο πεδίο ηλεκτρομηχανολογικών εφαρμογών και καινοτομιών, όπως η επιδαπέδια θέρμανση με ηλιακούς συλλέκτες, φωτοβολταική ενέργεια, αποθήκη πέτρας, γεωθερμία κτλ.

3. Αντισεισμική κατασκευή λόγω του τρόπου κατασκευής και των χρησιμοποιούμενων υλικών.

4. Μεγάλη αντοχή στη φωτιά σε σχέση με συμβατικές κατασκευές, που αν δεν σβηστεί η φωτιά γρήγορα, η μεγάλη διαστολή του σιδήρου στο οπλισμένο σκυρόδεμα οδηγεί σε θρηματισμό του μπετόν και άμεση υποχρεωτική κατεδάφιση της κατασκευής. Στον αντίστοιχο χρόνο που αντέχει μια συμβατική κατασκευή, οι κορμοί της ξύλινης έχουν χάσει (καεί) 1-2 πόντους εξωτερικά. Με ένα χέρι τρίψιμο και επαναβαφή το σπίτι μπορεί να κατοικηθεί, χωρίς να απαιτηθεί κατεδάφιση του. Το μόνο που χάνεται είναι μια μικρή αύξηση των θερμικών απωλειών του κτιρίου.

5. Γρήγορος χρόνος παράδοσης. Βέβαια αυτό είναι και κάτι που επιβάλλεται διότι οι κορμοί παραλαμβάνονται με μεγάλα ποσοστά υγρασίας και θα πρέπει άμεσα να τοποθετηθούν για να μην υπάρξουν προβλήματα στρεβλώσεων, σχισιμάτων κτλ.

6. Αντοχή στο χρόνο. Την μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο έχουν οι ξύλινες κατασκευές με κορμούς αρκτικού κύκλου με πάνω από 500 χρόνια διάρκεια. Παράδειγμα οι εκατοντάδες ρωσικές εκκλησίες του 14ου αιώνα που υπάρχουν και διατηρούνται σε άριστη κατάσταση. Ακολουθούν οι πέτρινες με 200-250 χρόνια και οι συμβατικές με 100 περίπου χρόνια διάρκεια ζωής.

7. Δυνατότητα αποσυναρμολόγησης και επαναχρησιμοποίησης των κορμών σε άλλο οικόπεδο όποτε αυτό απαιτηθεί. Σε μια συμβατική κατασκευή θα ήμασταν υποχρεωμένοι να την κατεδαφίσουμε, όταν π.χ. θα αλλάζαμε τη χρήση του οικοπέδου μας. Στην ξύλινη δεν πετάμε τίποτα, ακόμα και αν αναγκαστούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σαν καυσόξυλα είναι σίγουρο ότι θα έχουμε δωρεάν καύσιμα για πολλά χρόνια.

8. Στο μειωμένο ήδη κόστος κατασκευής θα πρέπει να σημειωθεί και απουσία υποχρεωτικών καταβολών ενσήμων στο ΙΚΑ.

9. Αισθητικό αποτέλεσμα που δεν μπορεί να μιμηθεί άλλο υλικό. Δυνατότητα πολλών αρχιτεκτονικών λύσεων και διακοσμητικών προτάσεων σε συνδυασμό με άλλα υλικά όπως πέτρα, γυψοσανίδα, πλακάκια κτλ.

10. Αίσθηση θαλπωρής και "ζεστασιάς", που από μόνος του αυτός ο λόγος οδηγεί πολλούς σε επιλογή ξύλινης κατοικίας.

11. Πολύ μικρή συντήρηση. Μετά την αρχική  επεξεργασία με οικολογικό βερνίκι αστάρι εσωτερικά και εξωτερικά, κατά τη διάρκεια κατασκευής καμιά άλλη συντήρηση δεν απαιτείται εφ’ όρου ζωής σε φυσιολογικές συνθήκες. Μπορείτε, αν το επιθυμείτε, να το φρεσκάρετε εξωτερικά κάθε δεκαετία, ενώ εσωτερικά το κόστος συντήρησης είναι ελάχιστο, λόγω των φυσικών ιδιοτήτων του ξύλου. Οι τοίχοι σας δεν θα πιάσουν ποτέ υγρασία, επομένως κερδίζετε το κόστος των βαφών και των υπηρεσιών ελαιοχρωματισμού, έναντι μιας συμβατικής κατοικίας.

12. Έχει τέλεια ακουστική. Είναι γνωστό πως το ξύλο αναπτύσσει ειδικές ακουστικές ιδιότητες καθώς "γερνάει".

RT Data© 2008  Melo.gr  -  All Rights Reserved.  Design by Valentine floral creations Development by Imathia1.gr  Web Hosting by ART Data